Friday, 31 October 2014

Haaaaaa,..Buat ape tu??

Assalamualaikum

Hai sayang-sayang semua,....



Nak tahu, semalam? Memang very de saspensious ok (betul ke ejaan tu)

Cepeduk berdua ni buat ape?

oren Dini pink Dina





Macam biasalah Amani si kaklong akan jaga si kembar kalau kami somi isteri sibuk nak mandi nak makan nak solat nak segala macam lagi almaklum lah baru balik keje kan. Biasa sampai umah kul 6.00 petang gitu so saya sempat mandi awal sebelum maghrib tapi semalam sampai umah dah maghrib lama jadi solat dulu baru nak mandi. Si kakaknye ni memang selalu tidur awal sebab bangun subuh kan tiap-tiap hari. tapi saya tak sangka dia boleh terlelap waktu saya mandi dan baba nya takde keluar main futsal kate ko..hihiiii i izinkan ba..isssoookeyyyyy =)


Dah gitu, kakak nya tidur, baba nya takde, si kembo?dahla saya tak letak dalam walker dua-dua tu sebab masing-masing bising kalau kena duk dalam tu orang dah 'beso' la katakan. Patutla saya rasa macam nyaman je mandi takde gangguan bunyi bising-bising suara kakak die jerit-jerit ke (ikut sapela tu suka jerit :))..


Keluar bilik air, mengucap panjang saya tengok Dina Dini sudah duduk molek berdua kat almari TV sambil korek-korek debu dalam tu (mama busy lap habuk seminggu sekali,harap faham). Lagi haru siap ada 'souvenier' kaca dah jatuh ke lantai siap pecah berderai dah keluar isi bunga-bunga kering dalam tu dan DinaDini dah siap ngunyah kan main masing-masing. Syukurlah kaca-kaca tu tak diusiknya, Allah lindung anak-anakku dari bencana..alahai..imagine kan kalau die,..............tak sanggup mama nak teruskan ayat..minta dijauhkan..siap snap picture barang yang jatuh berderai tu nak tengok? ni haaa
nampak tak kaca-kaca tu..bunga kering tulah depa duk kunyah

picture diorang tak sempat mama nak snap..eh mujur kain tak terlondeh le weii..nak snap2 hape kan..ni pun snap sebab nak tunjuk laporan kat inspector baba..

hoiii melenting la baba nya..menyesal pulak cerita siap tunjuk bukti..mama nye balik kena


baba : ya allahhhhhhhhh..yang gi mandi tu pasal ape?takleh mandi kemudian?


see,...mandi pulak punca kejadian..hihiiii tapi diakui la memang saya agak cuai disini tapi nak jugak menjawab


'ingatkan kakak jaga..mana tahu kakak terlelap'..

baba : ish3...kut ye pun letaklah dalam walker tu..biarkan diorang menangis..janji selamat. tahu tak, anak kawan saya mati di himpap TV?

Gulp...tak terkata terus.

Ok fine. Saya yang bersalah.

Moralnya memang tak boleh lepa langsung dah...hilang dalam rumah pun pernah jadi wei..next entry mama story k..love u all sebab baca blog mama..muaaahhhhh