Tuesday, 2 December 2014

Kenapa Lesu Semacam Ni?

Assalamualaikum,...

carian google


Saya ada pengakuan ikhlas nak buat ye. Saya mengaku pernah tinggalkan suplemen dalam 3 minggu. Tak makan. Mengabaikan 'mereka' begitu sahaja. Kerana saya diwaktu itu berkurung dalam rumah menjaga anak jadinya jadual hidup saya bertukar secara tiba2 dan memberi kesan pada pemakanan saya. Waaaaaaaaaaahh gitu alasannya. Perangai buruk harus disorok, bukan?

Yang saya nak tekankan adalah kesan dari tak makan vitamin ni :

  • badan lemau sangat2. ya saya faham kadang2 kita ada waktu malasnya kan?(ke takde, semua rajin belaka?) saya nyaris ingatkan saya mengandung lagi sebab badan macam adooohaiiiiii malas sangat2. tak tahu kenapa. biasanya saya aktif je mana sempat tak aktif kan tergolek2 la anak iols kalau maknye lesu weh..hahaa jadi lenguh2 semacam, nak tidur je rasa. bangun pun lewat. apa kejahnya semua itu?mesti ada yang cakap, eh aku tak makan vitamin elok je badan ringan bangun awal sesubuh hari takde masalah. ini soal iman seseorang bukan soal vitamin.ihik well, saya setuju tu tapiiiiiiiiii ini yang jadi pada diri saya sendiri. memang ketara sangat kesannya. ada orang memang ligat tanpa perlu apa2 makanan tambahan tapi ada orang iaitu saya, memerlukan support dari sumber2 yang bagus untuk menggerakkan hari saya.
  • saya mengalami keputihan weh secara tiba2..ikutkan dulu2 saya memang ada masalah ni tapi sejak amalkan set asas shaklee ni memang takde dah masalah tu memang tak payah susah2 beli panty liner dah. tapi masa 3 minggu tak makan vitamin, dia start balik weh padahal sejak dari bersalinkan cikkembo sampai lani takde..tup2 muncul semula gara2 tinggalkan suplemen. aduh tak syok sungguh kan?rasa tak selesa sangat2..sapa ada masalah ni mesti faham. memang tobat la tak nak tinggal vitamin lagi pasni. promise to myself.
  • tak berapa nak melawas. takyah malu2 untuk ku akui bahawa diriku memang jenis sukar membuang secara natural. maksudnya kalau dulu, saya makan benda2 yang melawas la pisang ke betik ke makan sayur banyak2 untuk cepatkan proses tu kalau tak, mahu 3 hari berlalu tanpa sebarang pembuangan..oh sooo not good kan. benda tak tak elok tak harus ada dalam badan, itu penyumbang kepada macam2 penyakit kan. sejak amalkan ostematrix (or mealshake/ESP) saya memang seronok sangat2..smooth and steady gitu..hihihh tak senonoh ke..sorryla yek. tapi sungguh, rasa ringan je badan sebab memang kita kena membuang paling kurang sehari sekali kan. hah bila tinggal vitamin, saya jadi macam dolu2 la..tak lawas langsung..memang berchenta dalam bilik air lama2 sampai lenguh berpeluh2 tau..hehe
Itula dia kesan ketara yang saya sendiri alami bila tak makan vitamin2 superb shaklee ni. lagi2 bila dah tahu isi kandungan nya yang asli lagi selamat, memang rasa sayang dan menyesal sangat2 kalau tak makan.

Korang kalau nak order pape jangan segan silu tau Call/WA/SMS : Kila 0122570028