Thursday, 8 January 2015

Baba take over

Assalamualaikum

Harini rasa langgah sikit..tahu langgah??bahasa tengganu tu..taktau nak translate in kl apa..hmmmm macam lengang kot..ke lenggang kangkung ..eh tak sesuai..ahh lantakla korang ,,..hahha baca cerita aku ni boleh agak lah..

baba dia angkut anak-anak arini..aku pegi keje terkocooh-kocoh pagi ni..biasala hari-hari pun camtu..tapi lain rasa bila tak susah payah angkut anak-anak..selalu aku bukak stroller depan pintu ..stroller bapak gedabak besar..nak bukak dalam rumah konpem tak muat keluar pintu so terpaksa tebar kat luar macam tebar roti canai bunyiknya..mujur gak takde penjahat lalu lalang pagi-pagi kalau tak naya la aku..yela angkut sorang-sorang..sian kembo..kadang dorang tengah sedap tidur aku tukar pampers pelan-pelan taknak kacau..pahtu siap WA moknis baby sitter diorang gitau aku ondeway..padahal tingkat 8 je pun..heheh bukan pe nak suruh dia standby kat pintu takut lambat-lambat bukak pintu nanti kembo terjaga..macam tu sekali kan..macam menarik rambut dalam tepung..rambut tak putus, tepung pun jangan kasi berselerak..gagagagagaaa gituhhhh

amani ngan auni pun boleh tahan liat bangun pagi sejak cuti sekolah lama naik minyak dema ni..ada ke istilah budak naik minyak?so harsh la u mama..gehgehgeh tricky jugak nak kejut anak dara berdua ni..auni jenis kalau tengah tidur kena kacau suruh bangun memang dia akan mengamuk kalau mama nak cepat time ni lah terpaksa umpan gula-gula lah coklat hape lah gila kau gula-gula pagi hari memang fail as a mama tapi aku TERPAKSA..dont judge please....hahahha

tu pasal aku mention 'susah payah angkut anak-anak' sebab bukankah bunyiknya macam susah?kan?tak susah ke...okla fine!!korang tak rasa bolehla...gagagga emo tetiba orang tak setuju ngan dia..tak susahlah...MENCABAR je..mental kena kuatlah..lagi-lagi kepala otak fikir jalan jammed nak kejar touch card tu karang lambat seminit merah kau nak kena menjawab pulak dalam sistem apsal lewat..kan ke boleh jadi stress tu?

kesimpulannya harini aku rasa langgah la..sebab siap-siap je terus keluar tak yah fikir apa dah..hmm best jugak..cuma rasa lain je..(padahal aku dah siap buka stroller kat luar rumah pastu aku tengok jam dah 7.30 aku pun terdetik dah lewat sangatla pulak nak berangkut lagipun baba tengah mandi tu dia lewat arini so aku ada idea lah)

'yanggggg..tolong antar anak-anaklah ye

'ok...

'kembo sekali boleh?

'diorang tido lagi ke?

'haah..mama dah lewat sangat ni

'ok..

'tq yanggggggggggg

yabedabeduuuuuuuu..joget-joget aku keluar rumah...sebenarnya macam tak sampai hati nak suruh laki aku kelek anak-anak semua..kadang-kadang aku rasa tak patut asyik aku yang angkut pagi dan petang..tapiiiiii bila time macam ni..bila aku boleh lepas tangan.aku rasa lain pulak..kiranya walaupun susah dan kadang-kadang mulut ni merungut..tapi sebenarnya..aku RELA :)


sekian,..

errrr dah faham maksud langgah?

takpe lah..aku belanja gambar baba & the kids la..amek ati korang sikit..erk??


kembar tigaaa :)



gambar lama..dina dini tak wujud lagi waktu ni :P
omeyyyy kan mereka?
sila angguk laju-lajuuuuuu!!!!!