Wednesday, 7 January 2015

I DIVA kekwat bukan DIVA gedik hokay T__________T

Assalamualaikum

Tak sangka gak aku boleh follow Gegar Vaganza nih sampai final..tapi takdelah setiap minggu ngadap depan tv..kaku disitu..anak-anak acamne kan?dahlah setiap malam ahad konsert dia haru betul esoknya isnin..tak ke gila..ari ahad very tough okay jangan main-main tak prepare betul-betul boleh jadi punca ko lewat esok pagi isnin tak pun boleh jadi E.L ^) hahhaa kantoiii

aku tak minat sesapa pon yang terlibat dalam pertandingan nih sebenarnya..rasanya tarikan dia pengacaranya Jihan ngan Nabil..lawak diorang ni spontan je bahankan penyanyi-penyanyi yang lagi berumur dari diorang..

pandai kan Astro nih..ye lah memangla penyanyi lama yang buat come back masih ada peminat tegar mereka tapi dari golongan usia mereka jelah yang muda-muda macam aku belum tentu..vaahhhh muda uolssss so nabil ngan jihan punca aku tengok ni lagi satu...........ifa raziah..what??sejak bila aku minat dia ni..nope.bukan minat..nak tengok gelagat dia kat pentas jerrr..hahahha

takdelah...saja nak hiburkan hati sambil gosok baju prepare baju anak-anak kan..

si ifa nih suara biasa-biasa je bagi aku..tapi sah-sah kalau orang kata dia menyanyi menjerit dia marah weh..hehee

agak pedih nak cakap tapi rasanya shima lagi layak kot masuk final tapi shima macam tak pandai tackle juri lah..resultnya semua ditangan juri takde undian sms so kena bijak tackle juri lah kan..lagi satu shima macam tetiba lost kat atas stage masa minggu sebelom final tuh..nyanyi lagu Alyah tak silap..gila kau bawak lagu buah hati Ramli M.S..tak sampai pulak tu..mau tak tersingkir..sayang suara sedap,salah pilih laguuuu..waaaahhh tak sangka aku review sampai cenggini..bukan ke aku dah insaf dari melayan hiburan yang tak pernah habis kat TV tuh..astaghfirullahalazim!!!!'

lantaklah depa,..

tujuan entry ni saja je konon nak ikut trending semua orang bercakap pasal ni aku pun nak update la jugek..hihih bukan aku nak kutuk ifa ke apa..kita semua manusia biasa kan..tak baik kutuk orang..baik doakan dia..cuma respek gak kat Rosyam Nor..dalam ramai-ramai juri dia yang berani tegur gitu..padahal dah banyak kali ifa beraksi daring gitu tapi juri tetap tak pernah tegur pon..

tapi ifa ada jawapan nya yang tersendiri :D
katanya dia bukan menggatal tapi sekadar untuk melakukan persembahan  ala-ala ambil mood je bukan ada nafsu pun kat pelakon tu..dah siap minta izin suami ok..


hmmm takmau komen lebih-lebih..dosa nanti..theheh


papepon tahniah pada Ayai..juara..bolot 100k eh?