Tuesday, 27 January 2015

Maafkan mama, Amani

This is a sad story,...

harini Amani nak makan nasik lemak. mama memang tak dan masak selain dari mama tak pandai, mama tak sempat sayang..bukan nak jadikan alasan kamu ada adik kembar macam jadi busy tapi memang hakikatnya hari-hari mama kelam kelibut tak tahu mana satu nak buat dulu. 

maafkan mama sayangggg

mama tak tenang hati pun kerja harini sebab teringatkan kamu yang menunggu nasi lemak dari mama. maafkan mama kerana berjanji sayang..mama dah siap bawak tupperware dengan sudu plastik untuk kamu. mama nak bungkus kat luar tu nasik lemak kegemaran kamu nak suruh makcik tu masukkan dalam tupperware siap-siap senang kamu nak makan dalam kelas nanti.

maafkan mama kakak sayangggg

luluh hati mama bila kakak cerita waktu rehat kelas kafa bila ustazah kata buka bekal masing-masing boleh makan. 'Amani je tak bawak pape'..aduhaiiiiiiii kejam nya mama kan?paling sempat pun mama pernah bubuh cococrunch je dalam tupperware kakak ;(

harini mama betul-betul dipersimpangan antara anak dan kerja. yang sedihnya mama pilih kerja. memang mama nak sangat belikan kakak nasi lemak tapi bila tengok jam dah pukul 8 sayanggggg..kalau mama beli nasi lemak masuk hantar kat kakak memang makan masa mama nak redah jammed lagi memang confirm mama lewat touch card..kalau jalan tak jammed teruk macam waktu cuti sekolah mama sanggup redah kak, tapi jalan jammed teruk macam bersabung nyawa mama redah sayangggg..

maafkan mama ye..mama memang tak tenang hati kat ofis ni mama buat-buat happy je..hati mama ingat kakak..mama sarapan bihun tadi tapi anak mama mungkin kelaparan..mujur kelas kafa 2 jam setengah je takdelah lama kakak tahan lapar kan..balik rumah nanti mesti mama ina terus bagi makan kan?mama harap macam tulah..mama sedapkan hati macam tu lah ;(

sayang anak mama Nisa Amani..

mama akan cuba masak setiap hari untuk kakak bawak bekal ya..kalau ikutkan mama nak amani ngan auni breakfast dulu kat rumah..lapik perut dulu sebelum pergi sekolah..kesiannya anak-anak mama menuntut ilmu dengan perut kosong..mujur auni ada slot makan kat sekolah.

maafkan mama kerana mama bukan emak terbaik untuk kakak..mama tak mampu handle semua benda kak..tapi mama akan cuba jugak ya..kerja sekolah kakak pun mama tak sempat pantau :( mama sedih sangat sampai rasa nak menangis atas motor tadi..mama gagahkan diri juga..

petang ni kalau tak hujan mama pickup kakak dari sekolah ya..

mama memang keras, garang, petir, panas baran..banyak sikap buruk dalam diri mama..tapi ketahuilah kakak,.mama sayaaaaangggggggggggg kakak sangat-sangat..memandang kakak ibarat mama melihat diri sendiri..;(

kakak buah hati mama dulunya..sejak dah ada adik-adik mama banyak abaikan kakak..MAAFKAN MAMA SAYANGGGGGGGGG!!!!!