Wednesday, 4 February 2015

Apa bestnya DISH WASH ini?

Assalamualaikum

korang pakai pencuci pinggan hape ye?
aku biasanya pakai sunlight lah ,..itu lah yang dirasakan paling bagus kan SEBELUM join shaklee. lepas join shaklee aku memang teruja nak try semua barang dia.sekarang ni dah try DISH WASH CONCENTRATE..



ni yang nak share ngan korang ape yang bestnya? sampai sanggup aku tukar dari pakai sunlight yang berharga hanya 6 hengget lebih tu (yeke?ntah...lebih kurang lah kan..dah lama tak beli kalau silap sorry) kepada Dish Wash Shaklee ni yang berharga 28 hengget?baaaaanyaaaaak beza tu weh..sanggup ko berhabisan untuk pencuci pinggan mangkuk sahaja..kaya kau jah?

ini yang nak storiiiiii ni...ini bukan pencuci biasa kawan-kawan rakyat jelata sekalian. aku memang sudah jatuh hati sama diaaa..sebelum ni kan aku kena beli 2 jenis pencuci kat sinki tu hah satu untuk cuci pinggan satu untuk cuci botol anakanda beta.



pureen cleanser ni harga dalam rm17.90 lebih kurang tapi kalau kat Jusco dalam rm19.90 tak silap aku jadi kalau total dengan sunlight tu lebih kurang sama ngan sebotol dish wash shaklee gak engkauuuuuuuu...kira 2 dalam satu dah!!takde membazir pape pon disitu..seperkara lagi kalau harga ahli lagi murah lerrr..

itu bab harga lah..aku compare siap-siap takut kata mahal ke ape kan..tapiiiiiiiii kalau korang tak cuci botol susu pon takde anak kecik dah katanya so what for pencuci pinggan nih?takpela..tak paksa pun..cuma jangan terjatuh cinta dahla ya..sekali guna sendiri mau hengat!
tengok botol susu si kembo aku ni

berkilat gilerrr kan..padahal dah hampir 8 bulan tak tukar putinggggg

ini pulak puting susu anak kawan aku lepas guna dish wash ni..suka bebeno maknye review pasal ni..serius tak tipu!!cuma aku tak snapshoot je dia punya perbualan dengan aku..sorry lah time ni henpon tak canggih..kahkah


korang kalau ada yang menyusukan anak sepenuhnya macam aku ni kan memang akan faham sangat bahawasanya susu ibu ni dia lain sikit macam ada melekit lain macam sikit camne aku nak terangkan ek..kat botol tu macam berminyak tau..agak susah nak hilangkan..lagi kalau macam aku ni bangsa yang pantang puting susu dah berkilat..memang sental bagai nak rak punyaa..tapi guna dishwash ni tak payah nak sental banyak sangat..ko kuis-kuis godek-godek je..uihhhhh pueh hati sungguh..nampak tak keterujaan wajah aku ni?

jangan tak tahu..aku dah setahun tak tukar botol susu si kembo..kahkahkah..kedekut atau berjimat? anda tentukan!!!! waaaaahh gituh eh tapi puting tukarlah..botol je tak..sebab botol elok gilerrr lagi weiiiii..takde karat-karat..ko jangan buat hal..aku pantang kerak-kerak di puting or botol tuh..tu pasal aku suruh pengasuh pulangkan botol kembo setiap jumaat..aku nak sportcheck sebenarnya..hahha yelah aku tak harap pun pengasuh nak sental botol susu anak aku beria sangat..banyak keja lain lagi kan..aku agak diorang goncang-goncang ngan air or air panas je kot..takpelah..aku redho..aku sekarang berpegang pada prinsip 'kalau nak cerewet sangat, benti keja jaga anak sendiri'..ok tak prinsip aku..sebabnya...memanglah kau bayar..tapi..jangan expect lebih-lebih dengan bayaran kau itu..tak seberapa pun..hargailah keringat pengasuh yang jaga anak sewaktu kau keluar bekerja tu..ewahhhhhh ceramah ape pulok ni?

ada yang guna Basic H untuk sental puting anak..aku tak cuba lagi jadi tak nak merapu benda yang belum dialami..

ohya!!! aku dah ada regular customer untuk dish wash ni..aritu dia siap repeat order beli 2 terus..suka katanya..tengkiu yer dik Aini =) hahaha adakah dia baca blog aku..jengjengjeng..nak jimat jadi ahli dik oiii...harga asal kan RM28 akak bagi awak diskaun RM25 je..tapiiii kalau jadi ahli awak dapat lagi murah tauuuu...(harap-harap Aini baca ni..kihkih)

saja godek-godek blog orang lain jumpa review best jugak pasal Dish Wash ni..korang baca sini 

aku kan suka letak barang shaklee atas meja opis ni kan..asek kena sambar je dish wash ni..tak risau kalau order lebih..pegawai aku pun beli sebab tangan dia jenis sensitif dengan sabun..yang dish wash ni pulak sah-sah diperbuat dari ekstrak kelapa dan jagung..natural..elok sangat untuk orang kulit sensitif..

nak?

order ngan kila 0122570028