Friday, 13 February 2015

Kodok Pisang Paling Sedap Area Tasik Permaisuri, Cheras!!!

Assalamualaikum,

Petang-petang camni kalau dapat makan cekodok pisang sedap nih..eceh,..kunun cekodok..padahal orang ganu pangiil jeppput je kut...triple 'p' disitu sebab ada sabdu sikit kasi pekat pppput nye tuh..


tengok ni....tak ke terliur? paling sedap pernah aku makan lah cekodok ni..biasa kan orang jual ada terlebih tepungla,..ade yang kerah ketung (keras gila la bahasa key el nya;) ada yang tawarla..pendek kata takde rasa..yang ini..memang tiptop!!! korang kalau datang area tasik permaisuri calling-calling lah iols belanja kihkihkih


tak caya ke sedap? tengok minah ni sampai ke dahi anak tudungnya betapa sedap menikmati cekodok tersebut itu! T___T
(padahal anak tudung dia sokmo turun ke dahi apsal ntah nya..mama dah tarah rambut depan dia pun masih gitu ..ke fesyen anak muda zaman skang?)
kehkeh


oiiihhhhhh..cekodok 5 hengget die sorang je weh..balik sekolah kalau tahu mama ada belikan siaplaa..sambil-sambil tunggu mama tapau makan sambil melayan cekodok pisang panas!!


kalau lunch time balik rumah memang aku belikan untuk kawan-kawan opis merasa..nampak rupa memang tak berapa nak lawo kan kodoknya,..tapi sekali rasaaaaaaaa..perghhhh lemak manis padat mampat pisangnya boleh mengigau malam la dibuatnya (tak over tak sah)

yang aku lagi berkenan pasal kodok ni adalah si penjualnya baik sungguh..memang highly recommended lah senah!! kalau beli sakan dia akan bagilah air jambu kasturi free satu! tak kedekut langsung..dan tak berkira..kalau gerai busy sangat dia akan suruh pelanggan ambil sendiri je..nampak??kalau dapat yang bertanduk tak ke ambil lebih?hahaha buruk sangka tak baik kan..dahla harga memang berbaloi sangat aku rasa sebab seketul tu agak besar juga dia jual seringgit 5 ketul..payah nak jumpa dah makanan sedap jual lebih dari 3 ketul seringgit..serius!

korang singgah tau kalau lalu area sini..dia jual dalam van je..tepi pagar Flat Penara tau! aku takde kaitan pun dengan penjual ni atau ahli keluarganya cuma atas dasar kehebatan dia je aku sudi sukarela promote =)

ohya..karipap dia pun sedap!!
pisang goreng pon!!
air telur katak pun ade :D (selain air jambu yang tiptop..harga seringgit je..whatttttttttt?)


ok bai...

*sanggup update pasal cekodok pisang terliur punya pasal!