Tuesday, 17 February 2015

Mood malas melanda!!

Assalamualaikum

Kerja aku kat ofis ni kan perlukan mood untuk siapkannya, tahu tak?apahal??kan???sebaaaaaaabbbbbb aku kena buat oncall roster wallaawwwweeyyyhh. tengah draf-draf oncall April hingga Disember 2015 wa cakap lu..bosannnnnn gilerrrrr...dosa betol aku kerja curi tulang camni..adakah dikira curi tulang?sebab kerja ada,..tapi takde selera nak siapkan..adohhaiiiii hmmmmmmmm baru siap dalam 70% la kot andainya boleh ku letakkan peratusan. tinggal nak semak cuti diorang, susunan nama yang diletak tuh cantik ke tak..perlu dielakkan nama berulang..aihhhh tak syok langsung buat benda ni...nak bercerita pun tak syok aihhhhhhh..

eh tapiii mood malas aku ni kalau datanggggg..oiihh siaplah kau...pakai baju pun yang tak payah gosok (tu bukan hari-hari camtu ke;p)..tudung pun pakai yang buat basahan pergi turun bawah tak pun aku panggil tudung kecemasan kalau-kalau abag ipar datang rumah ke...lagi menunjukkan malasnya,..aku pakai seluar harini..kahkahkah..apakah itu?mujur tak kena cekup ngn SUK..erkk?aku tak kerja ngan SUK eh..kikikikiiii (viral isu ni padahal penjawat awam mana yang tak minum pagi ye tak?bezanya kami minum kat opis je..kat meja sendiri..nak gi pantry pun punya lah M kan)

well,...mana datangnya sikap malas ni ya kawan-kawan?mestilah kita tahu punca nya kan..cuma tulah kadang tak boleh nak elak..dilayankan aje mood itu..mujur tak memberi kesan kepada sesiapa (i hope so)=)..kalau aku kerja kat kaunter berdepan dengan pesakit..memang nak tak nak aku kena rajin jugakla kan mana boleh malas-malas depan pesakit..kena SENYUUUUMMM..kena PERAMAHHHH...kena terangkan betul-betul..ada hikmahla aku tak duk kaunter kan, mak jemah?ko jangan angguk je mak jem..kalau ada nasihat nak bagi silakanlah...tak guna berkawan kalau nampak aku teruk beno ko diam je...(sian mak jemah ditengking sebegini)

ok fine..dah la malas nak buat kerja melalut kat blog boleh pulak ya?untungglaaa ada blog!kahkahkah janganla macam tu ya kawan-kawan ..malas ini mungkin berpunca dari esok last kerja pastu cuti CNY kan..haaa standardla kalau nak cuti PH ni dia jadi otomatik malas-malas ayam serama gituh..mohon mengerti..mujur kerja aku kalau pending, tak melibatkan sesiapa melainkan diri sendiri yang memikul bebannya..so boleh naa aku malas camni 4 tahun sekali..kihkih yelah tu..

ni aku belanja gambar orang malas terkemut-kemut tak tahu arah tuju :D



sebenarnya nak tunjuk selekehnya tudung itu..cover dengan blazer bukan sebab sejuk semata tapi baju yang tak gosok ni agak selekeh juga mihmihmih..se lagi nok kabo,..tangan dan muka warna sekata kan?:D errrrrrr walaupun tudung ni buat muka aku booolaaattttt LOL!!!