Tuesday, 14 April 2015

3D 2N : Kursus Pembangunan Kendiri & Personaliti

Assalamualaikum


Pa habaq semua..ada yang merindui tulisan mamasihatcantik tak?T_____T geram tengok last update 1 April..bila nak istiqomah menulis ni ek..

Ok last week saya pergi kursus seperti tajuk diatas..(punya malas nak taip banyak kali,) Saya perasan banyak kali dah dapat kursus ala-ala camni..ala-ala identify siapa diri ini..macam tahu-tahu diriku selalu ditimpa krisis identiti T___T. Sape ada masalah/dilema macam saya ni?huhuuu

Jom layankan gambau dan isi isi pati yang ingin disampaikan..ewah

Saya memang teruja nak tahu diri saya ni macam mana orangnya sebenarnya,.. Well, memang kursus ini sangat tepat untuk saya hadiri..Memang wajar saya bubuh markah paling tinggi kat evaluation form tu..Well done.. pada semua team Airbone Discovery yang conduct kitorang..

Mungkin setengah peserta datang kerana nama dah terpilih..Tapi bagi saya lebih dari itu.. Saya teruja untuk mengetahui personaliti diri saya sebab kadang-kadang saya rasa saya banyak berlakon T_____T ahh sudoh!!!

Pucuk dicita ulam mendatang..hari pertama lagi kami dah disuruh menjawap satu test CPP iaitu satu test untuk menguji personaliti diri..


banyak 7 kan...i like 7!!!

Saya jawab bukan main laju..berdesuuppp pergi nya..sebab pada saya test macam ni kena jawab spontan..bukan ada betul salah..ia melambangkan siapa kita..tak sabar nak tahu resultnya..last day akan diberi result dan dibacakan apakah maksud nya..

Sebelum tu ada satu sesi melukis sungai kehidupan.. sepanjang 32 tahun hidup (APA??TAK CAYA UMUR IOLSS 32???YA FAHAM,..MACAM 23 KAN T___T :D) ni memang la banyak liku yang dilalui..tapiiiiiii kita boleh rangka sungai baru..mana yang bersimpang siur yang menghalang air dari mengalir tu kita harusla betulkan..jadikan sungai kita lancar perjalanan airnya..


bersimpang siur kan?tangan memang tak berseni T__T kalah Auni =) yang penting saya je faham 


Banyak lagi aktiviti best-best...slide speaker present lupa pulak nak snap sebab dah teruja sangat kan (ngantuk pon iye kadang2..hahah)

Yang paling best riadah pagi...sejuk...nyaman..atas bukit kan..


pagi-pagi dah pose tepi kolam weh..hohoh..cantik kan view..dapat bina banglo area sini best gak ni T___T


Ni antara game kami main..hahaha macam budak sekolah jap rasa..


saspen weii kena tutup mata,..mulalah nak melangkah takut2 macam ada longkang kat depan..sah2 padang ni luas gila..heheh


ni main tepung...habeh baju semua bertepung..tapi enjoy sangat!!


sebilik ngan Nana...geng sama induksi dulu :)


kantoiiii aku menguap time leader bagi arahan..kahkah



kami pompuan 10 orang jek...memang kena buli ngan budak2 laki..siannn weolls

cantik kan...sunshine sangattttttt si boy siap baring ..over freestyle :D


orang lain dah gi kejar breakfast kami nak jugak posing kat sini T__T


ohhhh syok betul cuaca waktu ni..nyaman...

Kan main saya beronok-ronok posing kan..seronok ke tinggal anak??tanya beliau dengan nada seloroh..hehee..alah..bukan selalu kan..anak-anak ok je pun...Meh layan gambar lagi meh T__T

_



_

pose orang kaya-kaya..:)



& selfie,..of course..why not

Hahaaa..ok dahla tu kan..

Kemuncak program yang ditunggu2,..result CPP..

Nak tahu saya dapat apa?

Jengjengjeng!!!

_







_






_


saspen sangat ke?huh

amboi kan main besau zoom nya..heh

saya punya personaliti 'RED'..dalam ramai-ramai peserta rasanya 3 orang je kut RED yang lain majoriti PINK..saya adalah makhluk yang penuh ekspresif dan suka berada dalam sosial grup...apekah itu?mihmihmih

hmmm terjawap sudah persoalan diri ini,..segala rasa tak senang tak tenteram..rasa tak enjoy dengan apa yang saya buat sekarang..rupanya tendency saya ke arah lain..betapa ramai orang tak tahu kecenderungan diri sendiri kan..mengharungi hidup bagaikan mayat hidup..overnya kata-kata T__T.. saya ada cerita pasal ni dalam entry mari mengenal karektor diri..ada kaitan lebih kurang tak banyak sikit..PENTING eh sebenarnya untuk kita tahu siapa diri kita ni..jangan buat kesilapan yang sama berulang kali dalam hidup..rugiiii...orang bijak pandai bukan tak pernah jatuh tapi mereka elakkan jatuh ditempat yang sama berulang kali..

kiranya saya kena resign lah..saya nak jadi teacher atau artis atau trainers T____T hahahhaa itu kecenderungan saya..saya memang suka bercakap..tu yang rasa tak puas kerja 5-8 camni..macam lemas tau..hmmmppp ..ni yang jadinya kerja untuk gaji..apepun alhamdulillah..ada kerja stabil.. teringat kata-kata kawan sepermainan dari kecil dulu waktu saya memula dapat kerja ni..katanya 'boleh ke mu keje gomen?biar betul mu...' hahaa memang dia kenal saya sangat sebab tu soalan gitu muncul..

Allah Maha Mengetahui..DIA saja yang tahu apa yang diaturkan untk saya..saya cuma perlu lakukan yang terbaik..kursus ni berikan saya hint..saya kena usaha untuk mencapai apa yang saya mahu..never too late to achieve anything that we need,right?but..do not too slow lah...penat tunggu haha

penyerahan sijil..

errrr kenit nya rasa..speaker ni memang very tall kot T__T


dan dapat batch dari airbone..sukasukasuka..terus pakai kotttt

nampak keterujaan disitu :P

ok till we meet again..thanks for reading!