Wednesday, 1 April 2015

Mak borek anak rintik??


'mama ingat tak jalan balik rumah? (bagi yang follow cerita Amani kat FB saya tahu lah cerita mama sesat ni T_____T)

'errrrrrr,..tak ingat..kakak tunjuk jalan tau T_____T

'ok...mama pusing situuuu,...pastu terus ja...eh,...mama dah beli minyak perut baby?mama ina mintakla maa,...asyik tak beli je mama ni...

'oohhh...ala nanti la kak..nanti baba beli..(kehkeh)

'alaa mama ni...aaassyyyikkkk tak beli...mama ina nak la..kan dah lama..jomlah kita pegi beli..

'kat mana nya nak beli..(padahal keliling kedai & farmasi)

'beli la kat kedai ke kat PETRONAS ke...

errrkkk apa kena mengena PETRONAS ngan minyak perut baby hek??

'tak payahla kak,..macam nak hujan je ni..karang terkandas kita tak sempat nak balik..gelap ni haa dengan anginnya dengan guruhnya...

(tapi mama 50-50 jugak sebenarnya tapi dah signal masuk kanan..dah depan gate mama benti jap..tengok cuaca..aiihhh tak payahla..mama terus je masuk blok..salah mama jugak sebab 50-50 gitu, amani bengang la...)

tiba-tiba...

'tak sedap pun Nasik tuh!!!!

(bengang punya pasal tiba-tiba ungkit nasi ayam dara tak sedap..sebelum tu bukan main eksaited mama beli kan)

'amani nak main taman jap!

'ok boleh....tapi cepat..mama siap parking..kita naik ya?

lari laju-laju..masih mencuka..selang 10 minit...naik atas..

'kita naik tangga jelah kak..ramai orang ni..

'tak nak!

letak barang kat rumah dulu...ambil adik-adik kat tingkat 8,..waktu keluar lif..amani menonong jalan depan..mama biar je dia jalan sampai depan mama menyorok kat belakang tu...dengar tapak kaki dia tiba-tiba terhenti..cari mama latu...mama standby celah tu,..HAAAAAAAAAAAAAAA..sergah dia..barulah senyuummmmm..tapi cover-cover lagi la..masih nak eksyen..heh

sanggup mama tahan malu ngan orang keluar dari lif nampak mama terhendap-hendap celah dinding tu...sanggup tau...nak ambil hati anak semula,..T____T

_

_

_

_

gini muka merajuknya =)
minoh pokpekpokpek

persoalan nya,....ikut perangai sape sikit-sikit nak merajuk?

hehhhhhh???mana tau nih???


T________T