Monday, 11 May 2015

Aksi si kembar : UPDATED!

Assalamualaikum,..

mama nak tepek gambo je entry yang ini,.. untuk kenang-kenangan sikembo punya keletah dikala umur nak cecah 1 tahun 6 bulan pada 21 May ini..T___T eh kalo cikkembo 1 tahun 6 bulan makanya mama 31 tahun 6 bulan lah ..weeeeeeee untungla kongsi tarikh lahirrrrrr..senang nak congak umur..makna kata cikkembo 2 tahun, mama 32 tahun,........cikkembo 5 tahun, mama 35 tahun..cikkembo 7 tahun, mama 37 tahun.. nak adik lagi tak mase tu wahai cikkembo?? krik krik.. :D

Aksi pertama :

di suatu tengahari yang paneh berbahang,..kakak2 telah menganiaya cikkembo dengan memaksa mereka pakai tudung,...eleh..memula je paksa..pastu diorang yang over-excited :D

Haaa,...see,..diorang sukaaaa lah tuuuuu

Dini Akeila bergaya dengan tudung kak Amani nya

Dina Alma bergaya dengan tudung kak Auni nya,..



aksi paksaan,..memang tak sanggup mama masuk campur dalam hal ni..



cepeduk angatttttt ayanggggggg mama ni :D


Aksi Kedua :

Suatu malam yang dingin.. Dini rakus main bedak..yarhhhhh hobi anak2 zaman sekarang kan?anak sape tak main bedak ce kabo??semua kaki kirai bedak kannnnnn..heheheh

yang mama konpius...Dina macam tak hingin nak main..tapi nape masih setia duk situ?nak jugak duk sebelah Dini kan...tapi mengamukssss..Dini sempoiiiiii je..ape i pedulik??taknak main move forwardlah..katanya

updated 23/7/2015 : masih lagik main bedak..^^ umur maik meningkat maka makin advance kah mereka..sampai atas meja makan main bedak!!


habih satu rumah..kena ngemas ngemop bagai..guane mama tak potpetpotpet


Aksi 3 :

Sape sangka cikkembo suka kucing?pulak kan?yang kakak berdua tu takut kucing..memang mama nak tergelak tengok diorang ni..yang kembo excited semacam nak main ngan kucing..yang kakak2 geli geleman nak dukungkan kucing nak bagi adik main...budak sebelah rumah umur dalam 2 tahun kut camtu lagi berani selamba dukung kucing bagi kembo yang terjerit2 nakkan kucing T____T

gelisah tak tentu hala

riak wajah apakah ini?

anyonyonyooooo :)

siap kisss muahhhhhmuahhhh lagiiiii
bila story kat baba dia bukan main dia risau takut kena asma lah..mane ade kan?meowwww tu bersih pulak tu...jiran sebelah punya kott

Aksi 4 :

ini tidak adil sebab ini aksi sorang je mana aci..mana boleh pisahkan kembo ni..ok..ok...bukan aksi lah ni..more to keletah..or ragam si minah cikenit nih...keletah dia memang lebih sokmo dari Dina..asyikkkkkk nak rock climbing..erkkkk rock ke tu?meja makan je kutttttt

pastu suka duk sipi2 gituh bikin mama cemasssssss
tak nampak rupa dah hah

Aksi 6 :

Nguyah ais? ? ?
mak jenis hape kamu ni?bagi anak 18bulan isap ais cube??errr,.....errr........T______T kalo korang kat tempat iolss korang akan paham...mama tak sanggup tengok diorang mengamukkkk..hukhukhuk..amponnnnnnn!!! tak buat lagik T___T bahaya kan?mama memang adventure weh..kalau baba die tengok mau mama yang kena rotan, bukan diorang..huh

kan main ceria kan?dina siap menjeling kepuasan...

yang ngajo tu sebeno nya kakak2 deme lar..hayyaaa..guane mama nak stop kan ni..tak boleh bukak peti sejuk depan diorang la nampaknya..

sebenarnya,.....diorang excited tiapkali mama bukak peti sejuk...bunyi ice cube jatuh dalam tong nya tu memang menarik minat diorang,..berlari2 ke dapur kalo dengar tu..dan..excited giler muka sambil pokpekpokepek dengan yakinnya..memang excited sangat2 lah pada ais tu..tak sanggup mama tak bagi diorang sentuh ..ok memula sentuh..pastu mama bagi serpihsn ais yang kecik2 tu..teruja tak hengat lah..lama2 mama bagi seketul.hahaha n tak sangka pandai pulak diorang isap2 cenggitu..errhhhhhhhh 

sekian, laporan aksi2 mendebarkan anak2 mama..
babai,..
TQ pada sudi baca update dari mama :)