Wednesday, 6 May 2015

hohoho balik kampung : Natrah tunang!

assalamualaikum para peminat mamasihatcantik semuaaaaaaaaa...wahhhhhhhhhh harusla perasan tak hengat kan??

jumaat lepas kami balik kampungggg,..dah lama giler kut tak balik kampung seingat saya lebih dari 6 bulan ke ..ntahla tak ingat dah nak hitung bulan... agak sedih tau sebab biasa paling lama tak balik 3-4 bulan camtu la tapi lani sejak anak bertambah, GST dilaksanakan (ecehcehceh...T____T),..kami makin payoh balik kampung...ini pun ayolong deme datang dari kampung amek kitorang..baba keje takleh cuti..mama nekad jugak nak balik..sebaaaabbbbbbbb natrah tunangggg..yeayyyyyy joget2 dengar berita gembira ni tau...Finally ada gak jejaka yang berjaya menambat hati adikku ini,... dia ni nak kata memilih,..bukanlah nak yang hensem dan berharta..tapi katanya bila hati dia terpaut..haaaa itulah orangnya.hihih payoh jugok tu ye.

menariknya,..bakal suami Natrah ni memang suka perempuan chubby..huh?hehehe teringat kata2 aku kat Natrah haritu..jahat mulut aku ni tapi sebenarnya aku cuma nak ajar dia jadi realistik.. lelaki sekarang kan boleh tahan demand..so aku suruh Natrah diet..kurangkan beberapa kilo..bukan saja badan sihat dan cantik, mungkin juga boleh bertemu jodoh setelah kurus..T___T..namun itulah jodoh kan..die duk risau badannya gemuks..tup2 ada jejaka mencari isteri yang berbadan montel.kihkih..lucu sungguh rasanya..

majlis tunangnya simple sangat je..tapi camtu pun ..suasana mencemaskan jugak..siap tambah2 lauk dari 10 ekor ayam jadik 15 ekor..hmmm gasaklah,..

yang frustnya..si tunangnya tak datang pun..bukan main aku ngan kakak aku Tini excited nak tengok orangnya..:/

bakal mak mentua =)


Amani je sudi nak bergambau ngan pihak belah sana..orang lain semua busy kengkonon..mak memang tak suka bergambau..


natrah dan diriku diapit sepupu sepapat

gelap nampak muka iolls kan?hoiiiii jangan tak tahu cuaca kat ganu memang mencapai tahap hampir kemarau kut T_____T

cengginiiii hahhh

terus jadik ninja hah,..nak cover dari kepanasan melampauuu...garing kain baju diampaian



lepak taman..redup sikit :D

nak tau apa aktiviti saya kat kampung?? apa lagiii,....makan,..makan,..dan makan lah,..nasik dagang 2 bungkus skali hadap!! budu,...ikan singgang..(tak dan amek gambau berselera sangat :P)

haissssssssss :D..gambar ini mencecah 4juta like ni FB..hahahaha auta sungguh no


nak tahu aktiviti cikkembo di kampung?sama gaklah macam kat KL,..bangun tidur mesti nak ngintai ikut tingkap..kat ganu lagi best dik,..tingkap besau..puah hati kome nak mengintai..jangan terjun sudohhh

kan main bertonggek ;p

jakun,..Dini nak main pasirrrr T__T

Ok,..best gila balik kampung..yang tak best baba nya tak balik sekali..insyaAllah bulan 8 kita balik..plan cuti siap2..majlis adik pompuan last..wajiblah balik kan..nak apply cuti seminggu ni..kohkohkoh.majlis tunang sangat2 simple..yang penting sarung cincin kan?buatpe nak membazir..simple2 pon masuk blog kakok mu weh..kalo die tahu mesti marah..hahaha eh jangan tak tahu Natrah kena cikkenpox tu masa majlis tu..nak buat camne majlis kena on jugak..kakak yang jauh sanggup balik kan..mane boleh cancel...:D

Selamat Bertunang Natrah & Amirul...Lagi 3 bulan korang akan disatukan...kakakmu ini dari kejauhan mendoakan semuanya berjalan lancar,..& tak sabarrrrrr sangat nak sambut adik ipar..T___T

TQ for reading guysssssss :)