Wednesday, 15 July 2015

Mama pun nak melaram :)

Assalamualaikum,...

Wah...lusa raya weh...mesti dah berpusu2 balik kampung kan..hmm kami raya KL tahun ni.. sejak anak dah 4 ni..mama dah matang T__T..takde lah nak feel sedih2 sangat tak balik kampung..sama je kat mana2 kan..janji anak dan suami disisi.. lagipun kena lah adil kan..ada sistem giliran kena lah ikut.. (aihhh...macam pujuk diri sendiri je kan,..mihmihmih)

yela...asben kata boleh je nak balik kampung jugak walaupun turn tahun ni kat KL..tapiiiiiiiiii..cuti semput2 je.. terkejar2 kalau nak balik pun..tengganu bukannya dekat nak oii,..(merujuk pada Amani & Auni yang sedap2 mulut ajak mama balik kampung jugak..siyes..mama tak ajar eh :P)

laaaaagipun...(wah..banyaknya alasan dan sebab musabab)..mama nye ni cuti bukan ade pon..eksyen je lebih..walaupon mama sanggup lakukan apa saja untuk balik kampung..tapi mama kena lah matang kan?kihkih

ok enough lah..mama nak tunjuk selipar raya ni sebenarnya..huhiiii cantik tak?


ok nampak macam menunjuk ya?mama pun pikir2 camtu jugak waktu nak update pasal ni.(tak nampak harga tu kan?korang tak zoom kan :p)bukan mahal mana pun korang lagilah shopping sakan kan?ikut kemampuan, memang lah tak berapa nak mampu.. pikir barang anak2 je..rasa bersalah nak perabih duit untuk diri sendiri sejak dah ada anak ni kan..so mama tak beli dahla benda lain..baju pakai tahun2 lepas jelah..yang mana elok2 lagi tu yang agak2 match ngan baju anak2.. 

sebenarnya mama nak jadikan gmbar selipar raya tu kenangan..sebab mama bukan kaki shopping tau..setahun sekali jelah kut bertukar baru.. so nanti2 kalau nak shopping selipar lagi bolehla mama rujuk entry ni bila last membeli, berapa harga, apa brand?haaa gituuuu sejak2 ada blog ni macam2 pulak peel nya ye..=)

ikutkan tahun ni nak berjimat cermat dan beraya seadanya jek..tapiii.. asben pun dah kesian tengok selipar kerja ni dah sopak2..hahha mama ni lasak..naik motor pulak tu.tak reti lah nak jaga barang..baik selipar ke handbeg ke..tu yang cemas jugak kalau beli barang mahal2..:P

asben pesan satu je...'pakai..jangan tak pakai..jangan jadi macam kasut hantaran tu...

amboiiiiiiiii?hahhah tak lupa die ya..alah..tu kisah 8 tahun lepas..mama tak matang lagi.. beli kasut kan main vogue..2 pasang membazir..bukan tak mau pakai tapi taktau nak gi mana melaram gitu..lagipun dengan anak2 ni hah..karang tersadung pulak..kahkah

yang selipar raya ni boleh tahan tinggi gak kan tapi wedges takpelah..mujur asben izinkan..sebab dia tak minat bini dia pakai tumit tinggi nih..katanya macam ahsoo jinjang..haha paham ke?hmmm tu kalau suruh dia pilihkan dia akan pilih yang flat2 je..kalau ada tapak pun medium je..brand pilihan dia semestinya 'crocodile'..kan brand ni memang selesa & sempoi je kan..kena lah ngan pandangan mata dia.. mama pun tak kisah..suka jugak..cuma kalini dia bagi greenlight pilih sendiri T__T

memang dah terbayang kat mata ni nak cari selipar tinggi sket kalini,..beberapa tahun lepas rasanya time raya mesti pregnant T__T so nak tak nak pakai flat jelah.. rasa macam dah lama tak melaram.. first time nak try brand ni..korang penah pakai ke brand ni?boleh tahan jugak 'jangok' kan?hehe pon boleyyy puji barang sendiri..

ok la kan,...mama pun nak melaram :)

selamat hari raya korang... jangan beraya sakan sangat..jangan banyak perabih sangat..pikir kan belanja selepas raya..memang raya setahun sekali..tapi berpada2 lebih baik kan?=p

TQ for reading.