Thursday, 23 July 2015

Rezeki raya 2015 ; Kompilasi duit raya mama =)

Assalamualaikum

Warning ; Entry ini boleh dikatakan riak bagi sesetengah pihak^^ hahaha.. ni nak bagitau siap2 incase ada yang terbaca entry ni, kalau rasa sy riak mintak maap sangat2la ya..Demi Allah takde niat sikit pun..lagipun bukan banyak pun duit tu.. cuma sy seronok sangat2..tahun ni paling murah rezeki rasanya..rezeki anak2 kan..jadinya update kat blog as usual untuk kenang kenangan diri sendiri..kalau entry lain pasal kisah anak2 ke..pasal testimoni shaklee or update info produk tu,, yes untuk sharing ngan korang yang membaca..tapi entry ni just untuk simpanan diri sendirik..^^

persoalannnya ada orang tanya ke yang panjang beno explain nya?thehe

Alhamdulillah..tahun ni memang tak sangka sangat..syukur pada Allah bagi rezeki..tak banyak bagi sesetengah orang tapi bagi sy,..sangat2 membantu..almaklumlah kan kecoh seantero malaya gaji gomen lambat bulan 8 nanti..bukan lambat ape,..sebab bulan 7 gaji awai sangat..jadik ramailah pakat viral kan jumlah hari yang pekerja gomen kena ikat perut setelah beraya sakan..kemon lahhhh..tak semua orang beraya sakan..masih ada yang insafi diri dan berjimat cermat kan.

Kiranya, duit raya yg sy dapat ni lehla backup belanja lepas raya,..walaupun tak banyak perabih, koman2 hampir seribu dibelanjakan untuk anak2 dara tu..tak reti nak survey tempat murah mana lagi dah..bukan banyak masa pun..lagipun setahun sekali shopping nya..untuk anak2 pakai..mak pak nya tak bertukar baju pun takpelah..

duit raya pertama dapat dari bos besar Shaklee.. PM Cery..(katanya duit zakat bukan duit raya)

teruja sangat,..sengih2 sepanjang jalan T_T


ni dari Prof Katt...OKla kan..daripada tak dapat..

dari Prof Roziah,..:)


dari Prof Anushya,..:)

Teruja tak,..harusla,..macam nak melompat tau..ngalahkan anak2 kita dapat duit raya tuh..emmm sebelum raya ..paling awal bagi sebenarnya Prof BJ..tekezut tau..datang minta duit bayaran proses borang..tetiba dihulurnya note 100..ape ni prof?'ambillah,..buat beli kuih raya'.katanya.... Alhamdulillahhhhhhhhhhhh...memang seronok tak terkata..bolehla wat beli barang dapur yang dah hampir kering tuh...tolong hubby..dapat pahala, kan?;P

Ok,..sajalah nak komen sket..yang bersedekah bagi duit raya ni takde pangkat Datin pun ..nak kata diorang kaya raya ke kan..cuma gaji depa besar lah..point nya, yang berpangkat Datin Seri takde pulak bersedekah..haa gitu..tu kata, nak bersedekah, nak memberi,.. bukan kira sebab dah kaya ke apa kan.. tolong orang susah,..mesti orang yang terima tu happy..secara otomatik kita yang memberi pun happy..

Memang ganjaran bagi orang yang bersedekah ni kadang tak terjangkau dek akal kita.. percaya lah..Allah dah tetapkan ganjaran tu..sy cakap macam ni sebab terdetik dihati sy..waktu dapat duit dari PM Cery RM200 tu memang sy tak guna pun..memula bagi kat asben..dia kata simpanlah..pastu sy mintak izin, bagi kat mak RM100 & mak mentua RM100. Padahal bukan ada duit lebih pun masa tu.cuma niat nak sedekah kat orang tua kita kan..buat belanja raya diorang..bukan kira banyak ke sikit bila bab memberi ni..janji ikhlas..

Ganjaran yang sy dapat?tengokkk,...laaaaaagi banyak kan?lebih dari amaun yang sy sedekahkan tu..Allah memang lipat gandakan..lagi2 bila kita memberi diwaktu kita pun tak berapa nak ada.. percayalah...
Alhamdulillahhhhhh