Wednesday, 22 July 2015

Selamat Hari Raya 2015

Assalamualaikum,..



Selamat Hari Raya semua,..hari ni dah hari raya ke 6 uolss ^^.. mama pun dah start kerja ni hah..masih takde mood nak kerja..errr mama bukan hari2 takde mood nak kerja ke T_T.. hahah tapi yang bestnya kerja minggu raya ni..jalan lengang..parking lengang..lif pun lengang.tak payah berebut2 sangat..arini keluar rumah lewat..sangka2 dah merah la attendance kan..rupanyan tak! i sempat sampai ngam2 ^^

ok sempena raya mama nak tepek gambau raya 2015 ni untuk kenang kenangan..(sebenarnya nak delete dalam fon so kena put it somewhere reliable)^^ walaupun mama takde baju raya kan..mujur ada gak selipar raya ..sobsob takde tema2 bagai..always last minit soppin & excited nak raya pun suam2 kuku jer..(sbb tak balik kampung kewww)



=)
anak2 warna biru cair kowt tu kan?mama baba kaler krim cekelat. mama baju tahun lepas. tak selesa baju ni sebab beli readymade mmglah takde saiz diriku..saiz XS pon x ngam..lengan labuh..tang dada sendat..tang kain labuh..tang baju ok lah sampai lutut takdelah labuh kan^^ baba die pulak baju melayu taktau tahun bile..die bukan pakai baju melayu sangat gi masjid so baju melayu lama2 banyak masih elok.penjimatan berkali ganda disitu T_T..ohhh myMIL tema oren ikut tema mySIL..Amani sokmo muka sedih camtu..mama chill je senyum kut nya pon tak balik kampung..kehkeh..



haha..si adiknya photoboomb^^ simple je baju kakak2..kaler ni baba die pilih..Amani amek saiz 9-10 tahun walhal die baru 7 tahun..Auni yg amek saiz 7-8 tahun walhal die baru 5 tahun..saiz ntah pape..Amani ngam lah..Auni kena alter sket2 tapi....tak payahlaaa...leceh nak carik tailor..kang digodek2 sket je..cas nya melebih!


mysweet HUBBY yang bulattt..(tp dikatakan sudah kurus=)) & myMIL baru balik solat raya.

takde ke mane...melasak jelah kat luar rumah

main mercun pop :D

pose gedixxx..ngn kazen diorang..Syazana

tengok si AMani ni..muka sedih lagik..errmmmm sedih mama tengok wajah anak mama camni..efek selalu kena marah ke?ohhhh tidaaaaaaaaaak..mane ade marah..kalau buat salah merapu meraban mmglah kan..

Auni kemain..kejap lentok kiri kejap lentok kanan..ohhh..mama riba Dini..

while Dina...

Selfieee

with

babaaaaa,....^^

nampak bulat dirimu ba =)

baju mama burok ek?huh...taknak kawan!!! tapi mmg tak pakai sangat baju ni sepanjang setahun lepas..tu yg tak segan silu pakai lagi tahun ni..mihmih

Raya ke 2.. baru keluar beraya..tu pun satu rumah je...yaaa..i know..i know..bunyi tak meriah kan..gamba pun suam2 kuku..sendiri2 je kan..hahaha memang camni family in law i..MIL tak suka bertandang2 sangat..lagipun this raya dia tak berapa sihat..better berehat jelah kat rumah..lagipun menurut beliau..sian anak2 kecik nak bawak bertandang sangat karang penat, panas, nak tidur lah..yarrhhhh i know..i know...bunyi weird je kan..ini kan raya...wajib kut bertandangggg..urmmmm shhhhh tak baik mengata kan?i follow je,..dah gini gaya depa..layankan jelah..walauupun hati meronta nak gi beraya..kahkah yelahh,....hari biasa dah terkurung dalam rumah gi kerja balik kerja je..time raya lah nak kenalkan anak2 ngan sedara mara nak bergaul & bertanya kabar..sian anak2..kakak2 banyak kali tanya..mama bila kita nak gi beraya umah orang..kembang kempis idong mama nak jawap..hahaha hmmmm ni yang mak kat kampung beriya nak kitorang balik,..salah satu sebabnya ..dari segi kemeriahan tu sendiri..eh,...shhhhhhhh..tak baik komplen..stop it...cerita dalam hati jelah..harharhar

2nd day raya,...

taraaaaaaaaaa,...

hahahha...tengok camni,..mama pun dah terkebil nak tulis yang mana 1 Dina & Dini..hmm honestly mama duk ushar kudis kat tangan salah sorang tu,..mane kudis tu?hah?hahaha yang ade kudis (dah tinggal parut) is Dini T__T

ok setelah di ZOOM-IN..this is Dini..

& this is Dina..time ni beraya kat Kajang..only satu rumah..then macam dah kepenatan sangat..taktau hape yang penat kan..so beransur balik lah..^^


drive through MacD..tapau makanan baba..as usual..baba kan tak makan macam2..kami dah kenyang makan rendanggg..huhuuu tapi masih jugak order fulldover(betul ke ejaan ni?) chicken..dalam kete ngunyah2 french fries ^^

sampai rumahhhh,,......

ini kut yang dimaksudkan opahnya kepenatan,..mereka ni lah kut yang penat T__T


terbongkang!hoiiiiiii bukan senang nak tidurkan mereka ini

3rd raya,...kami melasak je lagi depan rumah..tak kemana2..eh raya pertama pun tak kemana..takkan raya ke 3 nak ke bulan ke bintang pulak..kahkah..lain macam bahasa..


cikkembo pon dah tak dak baju raya aihhhhhhhh


mane lagik sorang??

hmmmm..asben i anak bongsu..kakak dia tahun ni turn Kedah..abg sulung dia pulak dah beransur balik Pahang..abang no 2 dia..turn Perak..so tinggal lah kitorang jer..teman opah sorang2..ok jugak..cuma beza sangat2 dengan raya di kampung kita kan,...WhatsApp ngan cikrah dia..bukan main bz dia melayan tamu..abes solat raya dah terus tawaf kampung..bertandang..bersalam salaman ... & dihantarnya gambau ni kat i...hengkau ghase?

winduuuuuuunyaaa,....windu mok..& kehijauan kampung..ceh..ayat perantau sangat!

mujur dia tak hantar gambar nasi dagang ke..meja kat ruang tamu yang penuh ngan kuih raya ke kan,..huhuhuhuhuuuu

takpe..tahun depan ada lagi..nilah antara asam garam hidup yang seorang isteri harus tempuhi...kan?yang penting...anak2 dan suami ada disisi..kat mana beraya tu dah jadi perkara ke2..(walauponnn:))

raya korang guane..mesti meriah kan..sedodon mak enon bagai kan..hahaha pakaian yg lawa bukan penentu kemeriahan syawal eh..ingat sket..wahhhhhhh hahaha

okbai.