Thursday, 16 July 2015

Sorang western, sorang mamak ?

Assalamualaikum

amboi amboi kat2 nak raya ni rajin pulak mama ngapdate ek?pelik betul..kihkih dahla entry ni takde kaitan dengan hari raya pulak tu..takpelah anggapla mama syok sendiri..menulis untuk kenangan sendiri =)

dah lama tak cerita pasal anak-anak..kenangan bersama mereka kadang tak lekat kat memori otak ni sebab RAM dah berat sangat T__T jadi ada blog ni bolehlah keep kat sini. untuk kenang-kenangan kan.. 

si kembar Dina & Dini dah cecah umur  1 tahun 7 bulan 25 hari yeayyyy **wink2 hahahha Alhamdulillah..sampai ke harini masih susu mama sepenuhnya.. Syukur sangat2.. keletah mereka berdua memang le menggeletek hati mama baba dan kakak2 tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii... kadang boleh buat hidung mama keluar asap..telinga juga berasap..huhuuu terlebih bijak sangat..adakah kerana mereka anak shaklee?wakakaka yelah masa kakak2 dulu mama tak jamah suplemen langsung..start makan masa pregnant kembar sebab tak bermaya sangat bawak diorang dalam perut ni..lain macam..

salah satu kebijakan diorang nih... bab makan! 

ni Dina..

sampai pejam mata menikmati roti telur baba dia hah,..ikut baba ke tak makan nasik?syukurrr...semua bedal..takde pantang lagi wat masa ni walaupun mereka baby G6PD :P


ewah..siap menjeling..kita mintak sket pon tak bagi..nak makan sorang..huhuu makan tangan kiri pulak ke nak oiiiiii..

continue makan tanpa endahkan orang sekeliling..siap botol air kat riba tu,nampak?suka makan sambil sulam air budok ni..

Ok,..ni pulak Dini..haa ni lain macam sikit..nak makan terus naik meja je..kisahnya mama beli vadeh tu kat tempat kerja tak habis makan bawak balik umah. elok letak atas meja makan, berbungkus dalam plastik. manalah tahu semek ni rakus beno tau2 dah tercongok ngunyah vadeh..

biskut dikaki, vadeh ditangan T__T


keras kot dik oiii vadeh ni.. boleh ke gigit?


yes,..bole mama.. i can do it..
 cayalah..kakak2 pon tak suka benda ni tau..yelah sebab berempah.

tapiiiiiiiii,...dah nama pun berempah..cili semua bagai pun ada..haruslah pedas kan?

aaaaaaaa..pedas2...


baik kak Auni hulurkan air


amboiii..lagi sorang menjeling jugak!


siannya anak mama,..nampak kepedasan tuh..hihih
sape suruh tak bagi salam tau2 gi ngap nya vadeh atas meja sendirik2..hmm

korang ada ke yang faveret vadeh? mama takdela faveret tapi bolehla makan.. kalau kat tengganu rasanya takde kuih ni..sebab kurang bangsa india kut jadi kurang terdedah ngan kuih2 camni.. tu macam tak caya si Dini boleh gi makan sebab kalau pelawa tokwan die ke cikrah die kat kampung tu makan nih..tak kan nye diorang nak..macam pelik sangat.. family asben ya..memang makan..mak mentua pun makan..asben taklah..dia panjang list makanan yang dia tak makan..T___T

tulah keletah anak mama dikala umur lagi sikt nak cecah 2 tahun..sorang kunun2 taste western, sorang lagik mamak..hahah 

bercakap soal umur deme nih,..mama memang counting days je sebab tak sabor nak cerai susu..hahaha jahat kan..takdelah..atleast kurang bergantung pada susu mama jek.. nak introduce susu kambing ke..nak bancuh mealshake ke as backup dah boleh la kan.

aksi makan anak2 korang camne?ada yang manjat gaya gini gak?