Monday, 31 August 2015

Impian mama dengan SHAKLEE

Waktu dalam pantang kan si kembar.. Mama memang dah takde hati nak kerja sebenarnya.. Yelah.. Anak kembar.. Menyusu badan.. Sape lah yang boleh dipercayai untuk menjaga diorang kan.. Memang tak sedap hati lah mama nak masuk kerja waktu tu..

Selepas 90 hari cuti bersalin.. Mama gi kerja dalam keterpaksaan.. Waktu ni tokwan diorang jaga.. Sementara.. Lepas tu mama tak sedap hati kesian dekat mak kan tak leh duk KL tAk kena ngan jiwa macam nak jatuh sakit pulak dia jadinya.. Aduh sian mak aku!!

Dipendekkan cerita mama amek cuti tanpa gaji lagi 3 bulan^^

Waktu nilah.. Kebetulan ada 'Shoot For The Star' untuk new begginer dalam Shaklee..

Mama ambil aura bergAmbar dengan insan yang sangat berpengaruh dalam Shaklee iaitu PM Cery.. Waktu ni memang beliau tak kenal langsung mama (sekarang barulah kenal sket2 tu pun mama segan nak sembang sangat ngan beliau selagi mama tak achieve something dalam shaklee)

Waktu ni si kembar berusia 6 bulan.. Mama hangkut sekali mai sini.. Hihih


Mujur lah good girl sangat tidur dalam tu.. Mama memang cuak sket bawak anak kecik gi majlis.. Tapi.... Jangan tak tau event shaklee rupanya memang kids/baby_friendly.. Memang tak kisah dan tak jakun anak2 bising or melalak ke.. Pandai2 lah mak nye kontrol keadaan.., insyaallah takde sape usha slack ke ape kan.. Sebab semua bawak anak.. Memang kita raikan kanak2.. Siap ada program jugak untuk diorang..


Ok.. Mama amek sijil kelek si kecik ni! Mama pun dh lupa ni Dina or Dini..^^



Bestnya bila ingat balik!! Terasa sangat auranya.. Mama takkan sia2 semua kenangan ni.. Penat lelah usung anak2 ke hotel Marriot ni.. (1st time jejak kaki kesini for sure lah sesat kan hehe)

Mama masih baru bertatih.. Mama tau mama dah banyak buang masa dalam shaklee ni.. So kalau korang nak join mama, 1 benda mama leh janji, mama tak kan bagi korang buang masa sepertimana mama dah buat.. 

Fokus betol2.. Tak kan sampai setahun dah boleh jejak 1 rank! 

Seriously!

Mamasihatcantik (sakila)