Wednesday, 26 August 2015

Yeayy!!!! Mama dah resign Part 1

Assalamualaikum^^

Dengan ini mama mengistiharkan bahawasanya tarikh akhir mama bergelar pekerja makan gaji adalah pada 11 Sep 2015.

Spesel ni tarikh ni esoknya birthday si suami.. Wink2

Ok baiklah.. Banyak nak cerita kalau bab resign ni boleh jadi novel 700 muka surat hahahah sebab tu mama berani tulis tajuk tu part 1.. Wah bajet ramai nak follow kesah ni. Satu entry mana boleh cukup.. Panjang cerita dan berepisod!

(Padahal takde idea nak hentam sekali harung.. Heheheh)

Mama yakin ramai mak2 nak resign dan jaga anak sendiri kan? Tak sanggup kan nak hantar pengasuh ke taska ke kan.. Sebabnya mudah, kita yang melahirkan yang menyusukan dari hari pertama anak lahir hinggalah ke hari pertama nak mula kerja semula.. Memang drama swasta akan mula berlaku.. Nak berpisah ngan anak yang ditatang dengan tangan sendiri dibelai-belai..

Uihhhhh memang drama... Dilema pun banyak berlaku waktu nilah.. Mengaku lah mak..hihih lagi-lagi dapat anak yang tak nak botol susu.. Yang dah sedap direct feeding.. Mak pulak syok je sampai tak sedar masa berlalu.. Tahu- tahu dah nak masuk kerja.. Anak pula masih belum diajar guna botol.. Masak mak oihhhh..

Hehehehehe... Semua mama dah alami...hinggalah... Tiba detik waktu itu..

Aiseh...

Saspen banget!

Nanti sambung k..