Wednesday, 26 August 2015

Yeayyy!!!! mama dah resign Part 2

Assalamualaikum^^

Dah baca Part 1 ?

Malam tadi baru update part 1 nya pun jangan perasan sangat la haih..hahha

Pagini..macam pagi-pagi yang biasa..yang mana mama kesian tengok anak-anak terutama si kembar Dina & Dini.. Masing-masing bawak plastik sorang satu berisi susu (dini) dan seorang lagi plastik berisi tupperware ada cococrunch dalam tu.. tergedek-gedek jalan dalam keadaan mamai jugaklah tu..

Diorang pagi-pagi ada macam-macam ragam. Mengamuk tu semestinya..Sebab bangun-bangun je nak mama ada kat sebelah nak dipeluk-peluk disusukan.. Bila mama terkejar-kejar nak gi kerja memang takde can lah mama nak pampered kan diorang pagi-pagi..Tu pencetus diorang mengamuk..

'Terrible two' kan..range umur 1.5-2.5 tahun..memang tengah berperang dengan perasaan mereka..Nak difahami, sedangkan mereka belum pandai berkomunikasi.. Mak susah nak faham..diorang tunjuk dengan tingkah laku.

Kesian bertambah kesian bila Amani cerita kembar selalu kena cubit pipi sampai selak menangis.. Amani yang pujuk bagi diam..aduhaiiiiii...luluh hati mak kan...naluri mak memang camni kan kalau dia yang marah yang babap anak dia takpe, jangan orang lain..memang tersentuh betul.. tak tahulah mak lain camne..

apelah sangat budak umur 21 bulan faham?

apsal nak cubit?

:(