Thursday, 17 September 2015

Aku dan tudung labuh..


Macam cerpen dah tajuknya.. ^_^

Assalamualaikum...

Dari dulu lagi mama teringin nak pakai tudung labuh.. Memang teringin sangat.. Tapi takde courage nak pakai.. Ntah kenapa.. Lagi2 untuk ke tempat kerja.. Lagilahhh berat hati nak pakai.. Takutnya orang kata macam2..

'Alim semacam dah skang ni

'Uiii labuhnya macam ostajah

'Macam orang tua.. Ilang cute nya T___T

'Harap tudung je labuh, perangai cam gitu jugak!

Aihhhh... Macam2 pikir apa orang kata!! Setan gondol sungguh la kan... Padahal yang penting apa Allah kata!!!

Masa zaman2 sekolah/remaja dulu suka pakai tudung labuh mak yang memang pure labuh yang old-fashion gile2 tuh(ampon mok) yng kain licin macam kain tudung sekolah kite dulu2 tu kan

Haaa suka pakai dalam umah pahtu mengacau mok kat dapur tukar2 suara (i kan mmg johan ngajuk suara org) pahtu mok ingat ade jiran dtg sbb bertudung labuh kan padahal ank bertuah die ni^^

Pahtu mok cakap 'horrrr comel lotey paka labuh2 gini.. 

Heheeheh

Sampai dah kawin.. Asben pon suka bini die pakai labuh2.. Cuma bini die ni.. Dpt yg labuh2 disingsing2 dikelepet2 jd senteng jgk.. Buh pin atas bahu.. Takut sangat nak tutup bahu tutup ketiak tuh.. Haihhhhh

Tapi bila umur makin meningkat.. Menginjak ke 3 series dah ni (walaupun menutup aurat tak kira tunggu umur dah meningkat) jadi sikit demi sikit ada rasa segan pakai tudung atas dada.. Senteng bahagian belakang.. Tudung yang jarang.. Serkup kepala yang half tu pun rasa tak semenggah dah kalau pakai.. Pelan2 rasa nak ke arah menutup aurat dengan sempurna..

Alhamdulillah.. Dipendekkan cerita.. Join pulak kelas tafsir Al-Quran yang merungkai ayat2 Allah dengan terperinci dan bukan sekadar baca AQ sekadar untuk berlagu dalam bahasa yang tak difahami pulak tu (bahasa Arab)..

Allah... Sungguh.. Dipendekkan cerita lagi... Bertuah sungguh jadi sebahagian dari team tudung labuh Werda yang mana keluaran Sarcasteek (diasaskan Saiful Nang) ini bukanlah calang2 tudung muslimah namun menekankan ciri muslimah yang mukminah!

Bakal dirasmikan pada sabtu 19 sep ni jam 9 pagi di Bangi Sentral (anda semua dialu2kan datang tau ada goodie bag untuk 200 yang terawal)


Ada sedondon untuk mak dan anak:)

Ianya Labuh tidak melekap serta tidak jarang... Tidak panas, fabrik berkualiti & mudah diurus

Yang penting, rekaannya yang sinonim dengan kehendak wanita masa kini iaitu bercirikan solat ready, wudu' friendly & nursing friendly.

Packagingnya juga sangat istimewa yang mana boleh diguna semula. 




Mama belom dapat sample nya sebab tak dapat datang waktu briefing tapi diorang dah try masing2 kata memang fabrik sedap pakai.. Yang penting solat ready! Best sangat gi mana2 tak payah bawak telekung kan.. Bukankah pakaian muslimah yang terbaik adalah yang boleh terus dibawa solat:)

Cantik kan? Sejuk mata memandang.. Perincian kedutan dibahagian depan untuk melindungi aura dada wanita :D

Solat ready:) bukak saja pin atas bahu tu, dah boleh solat..

Ok kalu berminat boleh like page Werda Cheras kat FB ye.. Tu mama nye FB page khas untuk werda.. Korang leh like page official Werda sendiri dan IG pon ada..

Alhamdulillah mama bertudung labuh dah pasni.. Insyaallah.. Ameeennn 

Nak oder?
Roger mama

Jum kembali fitrah...