Tuesday, 1 September 2015

Hujan!

Sekarang ni musim hujan belah petang.. Kalau tak hujan, jerebu.. Gitulah musim nya tak menentu skang ni..

Mama berteduh kat terowong bawah tanah ni.. Memang bahaya.. Baba die marah ni kalau tahu (mama dah gitau pun).

Tapi terpaksa lah kalini takde perasaan nak redah hujan.. Pertama nya sebab semestinya takde baju hujan so meredah hujan adAlah ibarat 'pegi mandi hujan'.. Biasa dah mandi hujan nih..

Selalu sampai umah lencun sampai ke lapisan dalam pakaian..^^

Kalini mama takde mood nak mandi hujan.. Tawakkal jelah berteduh kat sini.. Kat depan mama ni nampak macam perempuan jugak, so beranilah sket benti belakang die ni tapi nampak gaya die dah nak jalan.. Alamak dah jalan pon!.. Ayyoyooo takut la i..

Dahla dari side mirror ni nampak ramai plak lelaki merokok.. Haisss mama pun nak beransur lah.. Gagahkan jugaklah.,,

(Sayangnya bohemian shoes mama ni baru jahit tau dah nak kena mandi ujan lagik...erkkk tu ke sebab taknak redah hujan?! Krikkk krikkkk