Saturday, 5 September 2015

Kalah sebelum bertanding

Assalamualaikum^^

Hai peminat mama semua.. Ya mama ramai prminat kan dalam 7juta lebih kurang kan(sila muntah & cepat3 kembali baca post ini)..

Dengan ini... Mama dah tak update selama 2 hari kot.. Ohhh tidak.. Sangat lari dari target! Target mama paling busuk pon 7 entry sehari.. Sikit sangat berbanding Ben Ashaari di awal kemunculannya dulu mensasarkan 30entry  sehari.. Yaaa kegilaan apakah itu? 

Mungkin sebab die lelaki .. Kekangan x sebanyak wanita... Heheheh sori mr ben.. Saja je bikin panas... Tak relevan langsung alasan tu.. Mana ada alasan untuk berjaya..

Lelaki ke.. Wanita ke.. Anak sorg ke anak 5 ke.. Takde anak ke.. Semua tu bukan kayu ukur.. Orang tak nak dengar alasan.. Orang nak tengok apa kita dah capai.. Ada paham?

Haa mama nampaknya awal2 dah kalah.. Baru jatuh sakit sket.. Anak2 pun sakit..(sket) dah tak update blog.. Tak bukak kedai.. Perancangan hidupnya mane? Kemon lah..

Kalau baru tahap ni dah takleh buat kerja.. Nampaknya jangan tnya kat Allah macam2 kenapa DIA masih tak bagi 'sedikit kejayaan' kat kita, sebab nampak gaya kita masih tak boleh/tak layak trrima pun.. Penah dengar kan ' Allah akan beri apa yang kita perlu bukan yang kita mahu'.. DIA MAHA MENGETAHUI apa yang terbaik untuk kita..

Kalau dah nampak lemau macam gini bukan kata kejayaan, customer nak oder barang pun tak nampak kedai nya mane? Bukak ke tak ni? Meniaga ke tak ni?

Gitulah kesahnya.. Update terkini dari mama.. Walau baru 2 hari blog tak ber update namun rasa kesal tu amatlah mendalam gitu.. Kesal sahaja pun tidaklah berguna.. Sila lah bertindak segera.. ^^

*suara mama masih macam robocop masih timbul tenggelam
**result darah amani masih belum tahu harap2 takdela denggi
***auni dan sikembar pulak yg demam on off
****cuma baba yg bertahan masih kekal sihat buat masa ni takde jangkit kitorg lagi.. alhamdulillah