Tuesday, 1 September 2015

Selalu jadi macam ni!

jadi camne tu?

Well....bila balik keje... Angkat anak2.. Si kembar selalu buat ragam.. Diorang dah pandai jeles menjeles..dua2 nak dukung lah.. Tak sabar nak menyusu.. Mama nak bukak tudung nak tukar baju, even nak basuh tangan ke kaki pun tak sempat! Panas2 balik dari kerja..ngan kotoran yang hinggap lagi (wah macam kerja bertani pulak gaya mama bercakap).. At least mama nak bersihkan badan sebelum layan diorang...

Biasa jadi kan mak2? Selalu jadi kan? Yang kental je boleh hadap benda2 ni... Mama rasa benda ni dua kali ganda lebih hebat sebab mereka kembar.. Tulah mama penah cakap... Allah bagi anak kembar pun bukan kat semua orang.. Bukan kata nak riak.. Tapi kalau tak boleh handle memang kecelaruan identiti lah jawabnya..haaa ayat nak sedap aje mak kau ni^^

Bukan ape,.. Dia punya penat takleh imagine dengan kata2. Mungkin boleh imagine dengan lukisan? Ok mama mengarut nampaknya.. Alah sesekali nak release tension nih.. Masuk bilik senyap2 update blog..lari jap dari keriuhan anak2.. Si Dina dah panggil ketuk pintu tu..alahai anak tak leh mama die hilang.. Bapak hilang takpe pulak ye! Kehkeh padahal yang kaki mengamuk marah2 depa is emaknya jugak.. Hmmm tula orang kata kasih ibu hingga ke syurga..T______T

Oklah..mama nak gi tidurkan diorang dulu lah.. Tak pun mama nak gi gosok baju ke basuh pinggannke tak pun lipat kain pun ok gak ni..nampakkkk? Banyak nau kerja.. Hahaha macam nak jampi je bagi kain baju ni hilang dari pandangan.. Penah cakap kat baba diorang,.' Bakul kain ni berantu ke ape? Baru basuh ade balik.. Baru lipat ade lagik? Kejapan je...'

Tapi selagi diorang tak tidur mama tak tenang nak wat keje.. Si kembar ntah ape diorang duk melasak kan tu tahu2 umah macam tongkang pecah habeh dipunggah nya.. Amani pulak tak sihat lagi tu, demam.. Nak mama je...hmmmm

^^