Tuesday, 1 September 2015

Yeayyyy!!!! Mama dah resign Part 8

Mama paling suka respon orang cakap camni "wahhhh bestla tak payah gi kerja dah..."

Mama jawab "kerja jugak.. Kerja kat rumah pulak dengan anak-anak...

"Yelah... Bestlah...

Hmmm seronok mama tau^^ berbunga2 hati.. Yang cakap tadi Doktor ape tah nama nya doktor 1st ke 2nd year tah ek.. Mama dah kurang hafal nama doktor sejak dah tak buat conference roster hikhik (padan muka depa kena letak nama sendiri.. Trauma weiii wat keje gile ni boleh masuk mimpi selagi tak siap kahkah)

Lagi.. Mama suka gak respon gini "syok ahh dah tak payah layan karenah lecturer2 ni semua.. Radiologist ni semua..

Hahaa jahat kan.. Takde ape pun.. Kerja layan karenah orang2 berpangkat besar yg  dah biasa memerintah kat rumah (perintah org gaji) so mungkin terbawa2 ke tempat kerja! Mama layankan aje.. 

Cuma mama start rasa annoyed gila buat keje2 ni bila partner mama, kakjem kene tukar jabatan so orang kuat dah takde;( dan mama pulak pregnant si kembar (2013).. Memang annoyed gile takde mood nak buat semua roster2.. Annoyed melayan karenah lebih kurang 20 orang nih^^

Start tulah.. Mama dah keje sambil lewa.. Selalu gak amek mc.. Tiap kali checkup.. Lama sangat tunggu doktor sampai ke tengahari kan langsung mc lah.. Dah tak perform sangat dalam kerja..

Memang takde yang mengata (takde dengar lah kut cakap belakang taktau lah) dan jauh skali nak kena pecat kan keje gomen kut^^ cuma diri sendiri rasa tak best lah..  Macam tak berguna cara kerja camtu.. Tak produktif dan less passion! 

Lepas bersalin kembar.. Satu penyesalan jugaklah bila mama tak terfikir/kurang tahu pasal cuti menjaga anak yang kita boleh apply maksimum 5 tahun!! Gila weyy 5 tahun kenyang anak kau menyusu dan membesar dengan jaya nya lah.. Syarat nya lepas hAbis pantang terus sambung cuti menjaga anak tuh jangan masuk keje dulu tak jadi ape dah kalau gitu.. Huh

Silapla mama waktu tu.. Tak nak amek tahu kAn sebelum ni.. Macam biasa tiada perancangan.. Macam nilah mak kau nak!

Tahu2 je die nak resign dah! Yahiuuuiiii.. Yabedabeduuuuuuuu

(Kan main suka.. Tak tahu apa yang menunggu di depAn ku.. Moga yang baik2 aje.. Aminnn:))))

klik sini for more;)